Download for Android

Lowlands Festival 2015

21.8 - 23.8 2015, Paesi Bassi


10 seguito 87,389

Muro

photo 2015-06-30 17:04:30

Ready to make some Good, Bad & Ugly Lowlands-memories? Ook dit jaar zal Nedap at Lowlands weer aanwezig zijn met de ultieme festivaluitvinding: een speciaal, knaloranje RFID-polsbandje waarmee je tijdens een optreden kunt inchecken bij een checkpoint. Na Lowlands ligt er een custom festivalreport voor je klaar in je mailbox met foto’s, een unieke Spotify playlist en andere leuke statistieken. Zo vergeet je nooit meer waar je uit je plaatje bent gegaan! Aanvragen kan helemaal gratis via:

photo 2015-06-30 15:23:39

LOWLANDS SPOTLIGHT: LA ROUX Iedere dag zetten we een pareltje uit de Lowlands line-up in de spotlights. Vandaag: La Roux. Een zekerheid van de zomer is dat ie ieder jaar terugkeert. En daarmee kan de zomerse muziek, samen met de zomerkleding, ook weer uit de kast worden getrokken. Zodra de korte broek aan kan, fluiten wij alweer vrolijk ‘Sexotheque’ en ‘Tropical Chancer’, de nummers van synthpoppers La Roux die de nazomer van 2014 zo leuk maakten. En boegbeeld Elly Jackson heeft al een reputatie als het om vrolijkmakende muziek gaat. Op klassieker ‘Bulletproof’ vertolkte de Britse dame met de rode kuif immers het festivalgevoel heel treffend met de tekst: “been there, done that, messed around, I'm having fun, don't put me down.” Amen, laat de zomer maar komen. Meer weten en luisteren? Website: Facebook: Spotify:

photo 2015-06-29 15:15:03

LOWLANDS SPOTLIGHT: PAOLO NUTINI Iedere dag zetten we een pareltje uit de Lowlands line-up in de spotlights. Vandaag: Paolo Nutini. Paolo Nutini heeft alles mee: de looks van een filmster, de stem van iemand die grind eet als ontbijt en gouden songschrijfhandjes. In Groot-Brittannië is de Schotse singer/songwriter van Italiaanse origine er een ster mee geworden, en ook in Nederland lusten we wel pap van zijn funky soul-pop-rock-mashup. In 2009 stonden de Lowlandsmeisjes al te gillen voor het Alphapodium, zes jaar later zullen we de EHBO-post naar de coulissen moeten verkassen. Zijn intussen verschenen derde album ‘Caustic Love’ (2014) is immers zijn grootste klapper so far, gevuld met louter prachtliedjes. Niet dringen, meezingen! Meer weten en luisteren? Website: Facebook: Spotify:

photo 2015-06-28 15:08:23

LOWLANDS SPOTLIGHT: THE MYSTERONS Iedere dag zetten we een pareltje uit de Lowlands line-up in de spotlights. Vandaag: The Mysterons. The Mysterons hebben net zo veel met het openingsnummer van Portisheads debuutplaat als met de marionettenserie ‘Captain Scarlet & The Mysterons’, een licht freaky ‘Thunderbirds’-kloon uit de sixties. Hun Hammond-powered psychedelische groove heeft duidelijk roots in hetzelfde tijdperk, maar ontstijgt dat hokje al meteen met genoeg garagedampen en clever gelaagde hinkstapritmes om je lichtjaren in space te houden. En daar ben je in goede handen: de band ontstond namelijk op het Amsterdamse Conservatorium, waar goudkeeltje Josephine van Schaik, Brian Pots (PAUW) en Sonny Groeneveld, Peter Peskens en Pyke Pasman (Jungle By Night) naast hun moordende tourschema ook nog eens een vak leren. Lift-off to Lowlands Paradise in 3.. 2.. 1; The Mysterons are go. Meer weten en luisteren? Website: Facebook: Spotify:

photo 2015-06-27 22:30:02

MET JE FRIENDS NAAR LOWLANDS Ook dit jaar is ‘ie er weer: de Met Je Friends Naar Lowlands-actie van 3FM! Maak met vier vrienden kans op tickets voor Lowlands én een slaapplaats op de luxueuze 3FM-minicamping. Hier staat er een tentje inclusief slaapzak voor je klaar en word je op één ochtend heerlijk wakker gemaakt met een ontbijtconcert van een Lowlands-artiest. Meedoen? Lees verder op de site:

photo 2015-06-27 15:15:03

LOWLANDS SPOTLIGHT: CURTIS HARDING Iedere dag zetten we een pareltje uit de Lowlands line-up in de spotlights. Vandaag: Curtis Harding. Curtis Harding uit Alabama, Georgia, is een soulman. Maar wel een die verder kijkt dan zijn Afro-Amerikaanse neus lang is. Hij groeide op als gospelzanger, raakte verzeild in de hiphopscene, onder meer als achtergrondzanger bij OutKast, leidt met Black Lips-zanger/gitarist Cole Alexander de soul- en garagerockgroep Night Sun en werkt samen met Brent Hinds van Mastodon. Jimi Hendrix is een van zijn helden, net als soulzanger Jimmy Ruffin. Op Lowlands is hij zichzelf, geruggesteund door zijn eigen band en zijn versleten Stratocaster, waarop hij drassige riffs speelt, die zijn klassieke southernsoulzang van een moerassige ondergrond voorzien. Om verrukkelijk in weg te zakken. Meer weten en luisteren? Website: Facebook: Spotify:

photo 2015-06-25 15:15:03

LOWLANDS SPOTLIGHT: DOLOMITE MINOR Iedere dag zetten we een pareltje uit de Lowlands line-up in de spotlights. Vandaag: Dolomite Minor. Aanstaande zaterdag staat dit knoeperharde rockduo op Down The Rabbit Hole en in augustus komen ze terug voor Lowlands! Samen sta je sterker. De rocktandem Joe Grimshaw en Max Palmier blaast als Dolomite Minor met gemak zelfs de eeuwigste sneeuw van de toppen. Met een minimum aan mankracht, maar met volle powerriffs vooruit – zoals ze dat in de noeste Zuid-Engelse havenstad Southampton gewend zijn. Het onverstoorbaar doorjakkerende duo maakt momenteel naam met knoeperharde gigs en een vuistvol duistere, bluesy kiezelrocksingles in de geest van de Black Keys, Royal Blood en Led Zeppelin in hun beste dagen. Een gitaar, een beukbestendige drumkit en een paar in gewapend beton verzonken versterkers; het leven is al moeilijk genoeg. Tijgerbalsem paraat, headbangers. Meer weten en luisteren? Facebook: Spotify:

photo 2015-06-24 15:15:04

LOWLANDS SPOTLIGHT: LIANNE LA HAVAS Iedere dag zetten we een pareltje uit de Lowlandse line-up in de spotlights. Vandaag: Lianne La Havas! Afgelopen week bracht ze haar nieuwe nummer What You Don't Do uit: Time flies when you’re having fun. Daar weet Lianne La Havas alles van. Terwijl wij dachten dat de jazzy folk- en soulzangeres uit Londen na haar jubeljaar 2012, met onder meer haar succesdebuut ‘Is Your Love Big Enough?’ en een glorieus Lowlandsoptreden, van de aardbodem verdwenen was, toerde zij gewoon de wereld rond. Nu is er dan eindelijk een nieuwe plaat klaar, en kunnen we ons wederom verheugen op de muzikale erfgename van Erykah Badu, Lauryn Hill en Joan Armatrading. De Harmony Alden Stratotone-gitaar immer hoog op de borst, live gestut door een soepel swingende band, en niet te vergeten: cute, onschuldig en charmant. Waar vind je dat nog? Op Lowlands! Meer weten en luisteren? Website: Facebook: Spotify:

photo 2015-06-23 17:00:03

KEITH HARING ART CHALLENGE Keith Haring ontketende een revolutie in de kunst in de jaren ’80. Hij zag het als zijn missie om door middel van zijn kunst maatschappelijke misstanden aan de kaak te stellen en om kunst voor iedereen bereikbaar te maken. Want kunst is er voor iedereen! En dat is ook waar Lowlands voor staat. In de geest van Keith Haring zal er dit jaar door Kunsthal Rotterdam en Lowlands een community art project georganiseerd worden tijdens het festival. En daarvoor hebben we nu al jouw hulp nodig! Wil je weten hoe? Lees verder op de site:

Commenti

Condividi la tua opinione su questo festival

Login per commentare


Sito www.lowlands.nl Paese Paesi Bassi Categoria Cross-genere Visitatori 50,000-60,000 Lowlands Festival Flickr Lowlands Festival Spotify

Altre feste in questo paese: Paesi Bassi

Altri festival in questo stile: Cross-genere